Podcast Januari: Oliebollen en nieuwjaar

 

 

In de nieuwe podcast van Onze Familie NU, aflevering 1 (seizoen 2023), gaat het onder andere over de jubelton, helmplicht voor snorfietsers en het prijsplafond. Verder komt voorbij: de kinderopvangtoeslag die omhoog gaat en het nieuwjaarslied van Meneer Weltevreden en Ome Cees. Voor oliebollenliefhebbers is er het recept voor het bakken van de heerlijkste oliebollen. Oma Weerwolk gaat het dak op en heeft voor ons het nieuwjaarsweerbericht.

 

Teruglezen

 

De onderwerpen uit deze podcast zijn terug te bekijken in diverse artikelen op onze website. Ga daarvoor naar de voorpagina van familiezender.nl.

 

Podcast beluisteren

 

Achtergrondinfo

 

Op 1 januari 2023 gaan er weer nieuwe regels in. Dat gebeurt ieder jaar. Wat er dit jaar verandert lees je onder andere in een artikel van de NOS. Hieronder even kort een samenvatting.

 

Minimumloon, aow en andere uitkeringen omhoog: Het minimumloon stijgt flink, met zo'n 10 procent, naar 1934,40 euro bruto per maand. Het prijsplafond voor energie gaat in. ''Tot een jaarverbruik van 1200 kubieke meter gas, 2900 kilowattuur elektra en 37 gigajoule stadsverwarming geldt een maximaal tarief'', meldt de NOS. Nieuws over de koopkracht: ''De zorgtoeslag, huurtoeslag en het kindgebonden budget gaan extra omhoog om de koopkracht te verbeteren'', meldt de NOS.

 

Er verandert meer. De belasting op vermogen bijvoorbeeld. Hoe het zit en wat er nog meer wijzigt, is te lezen in dit artikel op NOS.nl.

 

Receptengrot

Het bos

Onze Familie Radio

Het
paradijs

Blesster City

Koffietent

Atelier Arnold

Ons Familiedorp