Filmtip: Verliefd op Bali

Filmtip: Verliefd op Bali

In de rubriek Filmtip dit keer een productie van eigen bodem. In 'Verliefd op Bali' reist een moeder met haar dochters af naar Bali.

In de rubriek Filmtip dit keer een productie van eigen bodem. In ‘Verliefd op Bali’ reist een moeder met haar dochters af naar Bali. Na het overlijden van haar Indische oma, overtuigt influencer Jenny haar moeder en zus namelijk om daar naartoe te reizen. Door de zoektocht naar een familielegende ontstaan er onverwacht nieuwe liefdes. Regisseur Johan Nijenhuis komt opnieuw met een romantische comedyfilm.

Filmtip

Bekijk hieronder de trailer van ‘Verliefd op Bali’.

Familielegende

In de zoektocht naar de familielegende komt de oorlog in Nederlands-Indië ter sprake. “Het interessantst is de zorgvuldig uitgediepte verhaallijn over het Indische familieverleden, waar ieder gezinslid op een andere manier mee omgaat”, zo is ook te lezen in de recensie van De Volkskrant. “Zonder een moment zwaarwichtig te worden, komen in Verliefd op Bali veel aspecten van de pijnlijke, gedeelde geschiedenis van Nederland en Indonesië aan bod: van ontworteling tot koloniaal geweld”.

Ideale plaatje

In de film gaat het over het ideale plaatje naast de realiteit. De realiteit is altijd minder mooi dan ons droombeeld van het ideale plaatje. Maar het is niet anders, het is de realiteit. Mooier kunnen we het niet maken. Zie het verleden onder ogen en kom uit voor gemaakte fouten. Onthoud altijd dat er voor de ander een opening moet zijn om fouten uit het verleden recht te zetten. Soms zeg je dingen niet, omdat ze te pijnlijk zijn. Toch is het beter dat wel te doen.

Daarnaast wordt ook nog kort verwezen naar de sociale media. Social media toont het ideale plaatje, niet de werkelijkheid. De vraag is of dat ons altijd goed doet in de werkelijkheid.

Het scenario is van Annelouise van Naerssen en Sander de Regt.