Luistertip: Kinderpodcast Alles over muziek

Luistertip: Kinderpodcast Alles over muziek post thumbnail image

In de luistertip van deze week een kinderpodcast. We horen een aflevering van TiepiesMies. De podcast wordt gemaakt door Mies en haar vader.

Alles over muziek

”Dit weekend hebben we het over muziek. Wat vinden we van kinderliedjes, wat is Mies’ favoriete artiest? Als ze een band zou hebben, hoe zou die dan heten? En we hebben een nieuw item bedacht voor onze afleveringen”, zo laten Mies en haar vader weten.

TiepiesMies

Mies is op haar 3e geëmigreerd en woont sinds een paar jaar op Bonaire. Samen met haar vader vertelt ze ieder weekend in deze TiepiesMies podcast alles over haar leven. Leuke Nederlandse podcast voor kinderen! Volgens het concept van het TV programma ‘Praatjesmakers’ geeft ze antwoord op alle vragen die haar gesteld worden door haar vader.

Podcast

Nu zul je wel benieuwd zijn naar de podcast. Goed nieuws: we hebben hier een link voor je zodat je kunt luisteren.

Wat is een podcast?

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie:

Een podcast is een audio-‘uitzending’ waarbij het geluidsbestand op aanvraag beschikbaar is door middel van webfeeds. Dankzij de introductie van draagbare mp3-spelers zoals de iPod was deze vorm van uitzenden snel populair. De term podcast is dan ook een samentrekking van iPod en broadcast (Engels voor ‘uitzending‘).

Podcasts gaven radioamateurs een nieuw platform met een groter bereik. In 2005 bereikten podcasts gemaakt door hobbyisten een hoogtepunt. De opkomende concurrentie van de professionele radiomakers – met de publieke omroep voorop – marginaliseerde het aantal actieve hobbyisten.

Bron: Wikipedia.

Foto

Image by StartupStockPhotos from Pixabay

Gerelateerde artikelen