Mini-podcast over ‘Russisch liegen’

Mini-podcast over ‘Russisch liegen’

In deze mini-podcast van Onze Familieradio hoor je een weetje over 'Russisch liegen'. Herman Boel, een Vlaamse schrijver, schrijft erover in zijn boek '1001 weetjes die je gelukkig niet hoeft te onthouden'.

In deze mini-podcast van Onze Familieradio hoor je een weetje over ‘Russisch liegen’. Herman Boel, een Vlaamse schrijver, schrijft erover in zijn boek ‘1001 weetjes die je gelukkig niet hoeft te onthouden‘.

Russisch liegen

‘Vranyo’ is Russisch voor liegen terwijl iedereen weet dat je dat aan het doen bent. Het is een begrip in Rusland. Misschien ook wel niet heel verrassend voor velen.

Mini-podcast

In de mini-podcast hoor je dit keer meer over ‘Vranyo’. Een speciaal soort liegen dus. Meer interessante weetjes zijn te lezen in het boek ‘1001 weetjes die je gelukkig niet hoeft te onthouden‘. Het boek is van Herman Boel.

Liegen

Liegen is het opzettelijk geven van misleidende informatie met de bedoeling om anderen te misleiden of om de waarheid te verbergen. Het omvat het opzettelijk afwijken van de waarheid met de bedoeling om anderen te misleiden of om een voordeel te verkrijgen.

Over het algemeen wordt liegen beschouwd als een ethisch en sociaal onwenselijk gedrag, omdat het de vertrouwensrelaties kan schaden en de integriteit van communicatie in twijfel kan trekken. Het is een onderwerp dat vaak wordt bestudeerd in verschillende disciplines, waaronder ethiek, psychologie en communicatiewetenschappen.

1001 weetjes die je gelukkig niet hoeft te onthouden

Het boek ‘1001 weetjes die je gelukkig niet hoeft te onthouden’ is een heel interessant boek. Het zit vol met allerlei interessante weetjes. Het boek is geschreven door Herman Boel. Na het succes van 999 feiten waar je helemaal niets aan hebt verzamelde weetjeskoning Herman Boel opnieuw meer dan duizend wist-je-datjes die keer op keer weten te verrassen. Want wist je dat slangen aardbevingen kunnen voorspellen? Of waarom tennisballen geel zijn? En wanneer de eerste foto van de maan genomen werd?