‘De Legende van Familie Vos’

‘De Legende van Familie Vos’

Sprookjesboek film De Legende van Familie Vos in De Efteling

Ben jij fan van de Efteling? Dan is deze filmtip écht iets voor jou! Er draait namelijk sinds 7 februari 2024 een familiefilm in de bioscoop die opgenomen is in themapark De Efteling.

Legende van Familie Vos

De spannende familiefilm De Legende van Familie Vos draait om Teun die werkt in de Efteling en de opdracht krijgt om Jamie de dochter van parkdirecteur Indra, op sleeptouw te nemen.

Verhaal

Als bewaker Cor ’s nachts wordt aangevallen door een spook met een brandend zwaard, raken Teun en Jamie betrokken bij een mysterie. Want wie of wat is dit spook en wat heeft deze te zoeken in de Efteling? Indra wil niks weten van spookverhalen. Ook niet wanneer de beroemde spokenjager en YouTube-ster Ronny Ruygh langskomt om haar ervan te verzekeren dat het spookt in de Efteling. Hij biedt zijn diensten aan om het spook te verjagen, maar Indra doet het spook af als een kwajongensstreek.

Sprookjesboek

Teun en Jamie ontdekken echter een oud sprookjesboek van Teuns opa, waarin een Vuurman wordt beschreven die lijkt op het spook in de Efteling. Overtuigd dat er echt iets aan de hand is, gaan ze samen met Ronny Ruygh en Teuns tante Ada op onderzoek uit. Ze merken al snel dat er ’s nachts iets ongewoons gebeurt in het verlaten park. Maar is het een echt spook of schuilt er iets anders achter de vurige verschijning?

Nu te zien

De film is voor zes jaar en ouder en kan spannend zijn voor kinderen.

Efteling

Het park van de Efteling is als decor gebruikt voor de film. De Efteling is een van de oudste en grootste themaparken in Europa, gelegen in Kaatsheuvel, Nederland. Het park opende zijn deuren in 1952 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Nederland.