Familiefilm: Autumn and The Black Jaguar

Familiefilm: Autumn and The Black Jaguar

Vanaf 28 maart 2024 draait er een nieuwe familiefilm in de bioscoop. De film 'Autumn and The Black Jaguar' gaat over het meisje Autumn. Het hoofdpersonage groeit op in het Amazoneregenwoud. Daar ontstaat de zeldzaamste vriendschap. Ze raakt namelijk bevriend met een verloren jaguarwelp.

Vanaf 28 maart 2024 draait er een nieuwe familiefilm in de bioscoop. De film ‘Autumn and The Black Jaguar’ gaat over het meisje Autumn. Het hoofdpersonage groeit op in het Amazoneregenwoud. Daar ontstaat de zeldzaamste vriendschap. Ze raakt namelijk bevriend met een verloren jaguarwelp. De welp noemt ze ‘Hope’. Wanneer een tragische gebeurtenis Autumn dwingt om Hope achter te laten voor de onbekenden van New York City, droomt ze jarenlang van terugkeren naar het regenwoud en haar vriend.

Officiële trailer van de familiefilm Autumn and the Black Jaguar

Bedreiging

Autumn raakt steeds meer gewend aan het stadsleven. Maar op 14-jarige leeftijd ontdekt ze dat haar kinderdorp wordt bedreigd. Dat gebeurt door dierenhandelaren. Autumn besluit terug te keren naar de Amazone naar haar geliefde jaguar. Autumn’s vertederend klungelige biologieleraar probeert haar tevergeefs te weerhouden van dit roekeloze plan. Samen met de biologieleraar begint Autumn aan een reis om zich te herenigen met Hope en haar te redden van degenen die het regenwoud en zijn wilde dieren willen vernietigen.

Regenwoud

De film verwijst naar de werkelijkheid. Het regenwoud wordt namelijk wereldwijd bedreigd door verschillende factoren waaronder ontbossing, mijnbouw, landbouwuitbreiding en illegale houtkap. Ontbossing is één van de grootste bedreigingen voor het regenwoud. Bossen worden gekapt om plaats te maken voor landbouwgrond, veeteelt, mijnbouw, infrastructuurprojecten en houtkap. Dit leidt tot verlies van biodiversiteit, vernietiging van habitats zoals van de panters en verstoring van ecosystemen.

Bescherming

Het behoud van het regenwoud is van cruciaal belang voor het behoud van biodiversiteit, het reguleren van het klimaat en het bieden van levensonderhoud aan miljoenen mensen over de hele wereld. Er zijn verschillende inspanningen gaande om het regenwoud te beschermen, waaronder het oprichten van beschermde gebieden, het stimuleren van duurzaam landgebruik en het bevorderen van internationale samenwerking voor bosbehoud.

De film ‘Autumn and The Black Jaguar’ is een actuele en leerzame film voor het hele gezin. Deze familiefilm duurt ongeveer anderhalf uur en is voor zes jaar en ouder.