Podcast: Meneer Weltevreden neemt afscheid

Podcast: Meneer Weltevreden neemt afscheid

Het personage Meneer Weltevreden neemt deze week afscheid. Zestien jaar lang was Meneer Weltevreden één van de typetjes in de podcasts van De Familiezender.

De Onze Familie Podcast is terug. Met een afscheid, dat dan wel weer. Het personage Meneer Weltevreden neemt deze week afscheid. Zestien jaar lang was Meneer Weltevreden één van de typetjes in de podcasts van De Familiezender. Na zestien jaar komt er een eind aan. Meneer Weltevreden vertrekt naar Suriname. Daardoor moet Sefanja het nu zonder deze sterverslaggever doen.

Meneer Weltevreden

Meneer Weltevreden is een typetje dat ooit bedacht werd door Sefanja Jongkind. De stem van Weltevreden is jarenlang door Sefanja ingesproken. Weltevreden is een Surinaamse man die als radioverslaggever te horen was. Niet vreemd dat Sefanja ooit voor dit personage heeft gekozen, want Sefanja heeft zelf ook Surinaams bloed. Weltevreden is in de afgelopen 16 jaar op diverse zenders te horen geweest. Het begon ooit bij Radio Proles, gevolgd door Hits FM, Sun Radio NL, 1Almere en Onze Familie Podcast. Alle zenders zijn eveneens bedacht en opgericht door Sefanja.

Suriname

In de podcast van deze week is te horen dat Meneer Weltevreden vertrekt naar Suriname. Hij gaat daar wonen. Hoe hij afscheid neemt kun je beluisteren in de podcast hieronder.

Podcast

In de podcast wordt naast het afscheid ook opmerkelijk nieuws besproken. Het personage Elmo uit Sesamstraat stelde eerder deze week op X een eenvoudige vraag: “Hoe gaat het met iedereen?” Het rode figuur voor kinderen had echter niet verwacht dat hij overspoeld zou worden met reacties van mensen die het helemaal niet goed maken. Hoe het zit? Je hoort het in de podcast.

Wat is een podcast?

Podcasts zijn vergelijkbaar met radioprogramma’s, maar ze verschillen doordat ze on-demand zijn, wat betekent dat luisteraars ze kunnen beluisteren wanneer ze maar willen, op hun eigen tijd en tempo. Gebruikers kunnen zich abonneren op podcasts via verschillende platforms of apps, zoals Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts, enz. Podcasts kunnen allerlei onderwerpen behandelen, zoals nieuws, technologie, wetenschap, geschiedenis, kunst, cultuur, zelfontwikkeling, verhalen, fictie, non-fictie en meer. Er zijn podcasts van individuen, professionele organisaties, mediabedrijven en influencers, en ze bieden vaak diepgaande discussies, interviews, verhalenvertelling, educatieve inhoud en entertainment. De populariteit van podcasts is de afgelopen jaren gestaag gegroeid vanwege het gemak van toegang en de verscheidenheid aan beschikbare inhoud. Het is een geweldig medium voor mensen om te leren, geïnspireerd te raken en zich te vermaken tijdens het pendelen, sporten of gewoon in hun vrije tijd.