Podcast: 100 jaar Radio Bloemendaal

Podcast: 100 jaar Radio Bloemendaal

De tweede aflevering van de jubileumpodcast van Radio Bloemendaal wordt gepresenteerd door Sefanja Jongkind. In deze podcast wordt teruggeblikt op 100 jaar radio bij Radio Bloemendaal.

Van jongs af aan

Sefanja maakt sinds zijn veertiende radio. Vanaf zijn zestiende ging hij aan de slag als technicus bij Radio Bloemendaal en werd drie jaar na zijn start presentator van jongerenprogramma Surprise. “Het leukste aan Surprise was dat het zich onderscheidde van de andere programma’s op de zender”, vertelt Sefanja.

Beluister de podcast

Rubrieken

Tot het jubileum in 2024 wordt op elke derde zondag van de maand een aflevering gestreamd. In deze aflevering zijn diverse rubrieken te beluisteren. Paul Amels vervolgt zijn verhaal over de geschiedenis van de zender. Verder wordt organist Dirk Out geïnterviewd door Kees Schuurman. Natuurlijk ontbreken de anekdotes en de jinglequiz niet. De herinneringen worden dit keer opgehaald door Ali Bos, Hetty Lub en Liesbeth Dollekamp.

Oudste radiozender

Radio Bloemendaal is de oudste nog bestaande radiozender van Nederland. Tot en met 2018 waren er uitzendingen op de middengolf (1116AM) te horen. Tegenwoordig alleen via internet en de app. Radio Bloemendaal is niet de lokale omroep van Bloemendaal. De zender is nooit onderdeel van het publieke omroepbestel geweest en is ook geen commerciële zender, maar heeft steeds een zendmachtiging behouden wegens bestaande rechten. (BRON: Wikipedia)

Vorige aflevering

In september is de eerste aflevering gepubliceerd. De podcast is te beluisteren via radiobloemendaal.nl.