Podcast Juni: Terugblik op het beste (deel 1/3)

Podcast Juni: Terugblik op het beste (deel 1/3) post thumbnail image

We gaan op zomervakantie. Daarom dit keer een terugblik op sketches uit het afgelopen seizoen. Zo gaat Meneer Weltevreden bijvoorbeeld op bezoek in Disneyland Shanghai. Helaas voor hem en de bezoekers zitten ze weken lang vast in het park. Er breekt namelijk corona uit. Hoe zit dat precies? En dit keer bezoeken we het oude Rome. We vinden heerlijke etensresten uit de oude tijd. Verder komt voorbij: de jubelton, helmplicht voor snorfietsers en het prijsplafond. We blikken terug op het nieuwjaarslied van Meneer Weltevreden en Ome Cees.

Terugblik

In deze podcast een terugblik op het afgelopen seizoen. We horen drie sketches uit november, december en januari. Volgende maand, in juli, blikken we opnieuw terug. Dan zijn er drie sketches te horen uit februari, maart en april.

Teruglezen

De onderwerpen uit deze podcast zijn terug te bekijken in diverse artikelen op onze website. Ga daarvoor naar de podcastpagina van familiezender.nl.

Podcast beluisteren

Nieuwe regels

In de podcast gaat het onder andere over nieuwe regels die van start gingen in januari 2023. Op 1 januari 2023 gaan er weer nieuwe regels in. Dat gebeurt ieder jaar. Wat er dit jaar verandert lees je onder andere in een artikel van de NOS. Minimumloon, aow en andere uitkeringen omhoog: Het minimumloon stijgt flink, met zo’n 10 procent, naar 1934,40 euro bruto per maand. Het prijsplafond voor energie gaat in. ”Tot een jaarverbruik van 1200 kubieke meter gas, 2900 kilowattuur elektra en 37 gigajoule stadsverwarming geldt een maximaal tarief”, meldt de NOS. Nieuws over de koopkracht: ”De zorgtoeslag, huurtoeslag en het kindgebonden budget gaan extra omhoog om de koopkracht te verbeteren”, meldt de NOS.

Gerelateerde artikelen