Huishoudens met een laag inkomen houden dit jaar netto meer vakantiegeld over. Dat blijkt uit berekeningen van salarisverwerker ADP.

Huishoudens met een laag inkomen houden dit jaar netto meer vakantiegeld over. Dat blijkt uit berekeningen van salarisverwerker ADP. Niet voor iedereen geldt dat er veel vakantiegeld over blijft. De hoge inkomens houden juist minder over. ”Het keerpunt ligt bij een salaris van ongeveer 3000 euro bruto per maand”, meldt de NOS op basis van de cijfers. “Wie wat meer verdient, houdt juist iets minder vakantiegeld over dan vorig jaar”. Onze verslaggever, Meneer Weltevreden, gaat op onderzoek uit in zijn eigen portemonnee.


Podcast mei: Op vakantie zonder geld


Als je dan toch op vakantie wilt, zonder of met geld, dan kun je altijd nog de vakantie-aflevering van de Onze Familie Podcast beluisteren. Dit keer een heerlijk Grieks recept van Meneer Weltevreden en nog vele andere nieuwtjes. Beluister de podcast met een terugblik op nieuwsmaand april met sketchtjes en typetjes zoals Meneer Weltevreden, Ome Cees en Oma Weerwolk. De presentatie is in handen van Sefanja Jongkind.


Podcasts beluisteren


Beluister hieronder de podcast van de maand mei in seizoen 2023.

Laatste podcast


Dit is voorlopig de laatste Onze Familie Podcast van Onze Familiezender. Lees daarover meer onder de rubriek ‘Krabbels’.

Achtergrondinfo vakantiegeld en salaris

Vakantiegeld, ook wel bekend als vakantietoeslag of eindejaarspremie, is een extra betaling bovenop het reguliere salaris die werknemers ontvangen ter ondersteuning van hun vakantie-uitgaven. Het is een wettelijk recht in veel landen, waaronder Nederland, België en diverse andere Europese landen. In de meeste gevallen wordt vakantiegeld jaarlijks uitbetaald, meestal in de lente of zomer, in een percentage van het brutojaarsalaris van de werknemer. Het gebruikelijke percentage van het vakantiegeld varieert, maar het is meestal een vastgesteld percentage van het jaarinkomen, bijvoorbeeld 8% of 8,33%.

Meer over salarisverwerker ADP

ADP is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van human resources (HR)-diensten, payroll- en salarisverwerking, en oplossingen voor talentmanagement.

Soortgelijk bericht