Podcast: ‘circulair fietsen’

Podcast: ‘circulair fietsen’

Circulair fietsen: hoe doe je dat? Ja, het ging ook in maart flink vaak over duurzaamheid. En soms net even iets te vaak.

Circulair fietsen: hoe doe je dat? Ja, het ging ook in maart flink vaak over duurzaamheid. En soms net even iets te vaak. Onze verslaggever Meneer Weltevreden die ontdekt wat ook circulair fietsen kan zijn. En hij ontdekt dat bussen worden bestuurd door mensen. Hoe dat zit? Beluister de podcast met een terugblik op nieuwsmaand maart. De maand waarin onder andere nieuwe gevallen van grensoverschrijdend gedrag bekend werden, Poetin mocht spelen bij het Chinese staatshoofd en er onenigheid is binnen de regering van Israël.

Podcast april: circulaire verkiezingswinst

De maand maart stond niet alleen in het teken van duurzaamheid. De provinciale statenverkiezingen en de waterschapsverkiezingen domineerde het nieuws volop. Vooral de verkiezingswinst van de BBB.

“De BoerBurgerBeweging is bij de Provinciale Statenverkiezingen in alle provincies de grootste partij geworden”. Hoe het zit en alle andere onderwerpen komen voorbij in de nieuwe Onze Familie Podcast.

Zomertijd

De zomertijd is ingegaan en daarom is de klok een uur vooruitgegaan. Veel mensen zullen daardoor een uur korter slapen dan anders. Dat valt ook Ome Cees op. In de podcast roept hij mensen op om op de stelling te stemmen: Zomertijd afschaffen of niet? Een discussie die lang langer speelt. “Tegenstanders van de zomertijd denken dat de hoeveelheid energie die we ermee besparen tegenvalt. Ook zeggen veel mensen fysiek last te hebben van de aanpassing, doordat die de biologische klok verstoort”, zo is te lezen bij nu.nl.

Podcasts beluisteren

Beluister hieronder de podcast van de maand april in seizoen 2023.

Achtergrondinfo

In deze aflevering van de Onze Familie Podcast zijn opnieuw de typetjes Meneer Weltevreden, Ome Cees en Oma Weerwolk te horen. Zij zijn te horen in de sketches die onder andere gaan over het nieuws uit de afgelopen maand. De presentatie van de podcast is in handen van Sefanja Jongkind.