Podcast: ‘ik had mij verslapen’

Podcast: ‘ik had mij verslapen’

Waar we niet meer wakker van liggen is het coronavirus.

Je verslapen, het overkomt zelfs de beste weleens. In de podcast van Onze Familie NU, aflevering 3 (seizoen 2023), gaat het over de zware aardbeving in Turkije en Syrië, de vele stakingen bij onder andere de vuilnisophaaldienst, veel animo voor Keti Koti-tafels met gesprek over racisme, een recept voor lasagne, diverse positieve nieuwtjes, corona is bijna verdwenen en een presentator die zich verslaapt.

Podcast maart: even verslapen

Veel onderwerpen uit de podcast zijn terug te lezen op deze website. In deze podcast verslaapt Meneer Weltevreden zich. Hij is, net als Ome Cees, Oma Weerwolk en presentator Sefanja, te horen in de podcast van Onze Familie NU. Meneer Weltevreden heeft de studio nog net op tijd weten te bereiken. Zo heeft hij in ieder geval een heerlijk recept met ons kunnen delen. Meneer Weltevreden was echter niet de enige presentator die zich deze maand versliep. Het overkwam ook Astrid Kersseboom. Je hoort er meer over in de podcast.

Corona voorbij?

Waar we niet meer wakker van liggen is het coronavirus. Tenminste, het lijkt op zijn retour te zijn. ”Maatregelen tegen corona moeten zo veel mogelijk gelijk worden gesteld aan generieke maatregelen die al gelden voor andere luchtweginfecties”, aldus het OMT. Is dit dan het eind van een lange pandemie die achter ons ligt? “Het op grote schaal testen op corona is niet meer nodig. De teststraten van de GGD’en kunnen worden afgeschaald. Ook de nu geldende adviezen om bij klachten thuis te blijven, een zelftest te doen en bij een positieve test in isolatie te gaan kunnen worden geschrapt”, zo laat het OMT weten aan het kabinet. ”Het OMT vertrouwt op gezond verstand van mensen als zij klachten krijgen, net als nu de meeste mensen met een verkoudheid extra voorzichtig zijn. Ook in contacten met anderen”. Of dit écht het eind is, valt nog moeilijk te concluderen.

Hoe het precies zit hoor je in de podcast. Je kunt ook stemmen op een nieuwe poll over dit nieuws.

Podcast beluisteren

Beluister hieronder de podcast van de maand maart in seizoen 2023.

Achtergrondinfo

Op de website van Onze Familie NU vind je meer artikelen bij deze podcast. Zo kun je bijvoorbeeld het recept van de groentesoep terugvinden onder recepten. Daarnaast kun je ook stemmen op de poll en een reactie achter laten. In het menu vind je meer rubrieken en artikelen. Probeer het eens uit of neem gewoon een kijkje op de voorpagina. Daar vind je ook de andere podcasts van onder andere januari en december.