Podcast: ‘De commerciële huisarts’

Podcast: ‘De commerciële huisarts’

Sommige praktijken zijn namelijk door commerciële bedrijven overgenomen. Het aantal klachten is in de loop van de tijd toegenomen door deze commerciële overnames.

In de podcast van Onze Familie NU, aflevering 2 (seizoen 2023), gaat het over de nieuwe Braziliaanse president, het boek van prins Harry, een dikke spin in de broccoli, de energieprijzen die omlaag zouden gaan, zorgen over Chinezen, Fred White overleden en de commerciële huisartspraktijken.

Commerciële huisarts

Veel onderwerpen uit de podcast zijn terug te lezen op deze website. Daarnaast kun je ook reageren op de stelling en het onderwerp over de commerciële huisartspraktijken. In de podcast is een sketch te horen met Meneer Weltevreden en Ome Cees over de tegenwoordig moeilijk bereikbare huisartsen. Sommige praktijken zijn namelijk door commerciële bedrijven overgenomen.

Het aantal klachten is in de loop van de tijd toegenomen door deze commerciële overnames. De huisartsenpraktijken zijn vaak slecht bereikbaar. “In 2019 kreeg de inspectie nog iets meer dan duizend meldingen binnen over de huisartsenpraktijken. Twee jaar later waren dat er al 1363 en tot en met november 2022 kwamen er ook al meer dan 1200 klachten binnen”, meldt het RTL Nieuws.

Podcast sketches

In deze aflevering van de Onze Familie Podcast zijn opnieuw te typetjes Meneer Weltevreden, Ome Cees en Oma Weerwolk te horen. Zij zijn te horen in de sketches die onder andere gaan over het nieuws uit de afgelopen maand. De presentatie van de podcast is in handen van Sefanja Jongkind.

Podcast beluisteren

Beluister hieronder de podcast van de maand februari in seizoen 2023.

Achtergrondinfo

Op de website van Onze Familie NU vind je meer artikelen bij deze podcast. Zo kun je bijvoorbeeld het recept van de groentesoep terugvinden onder recepten. Daarnaast kun je ook stemmen op de poll en een reactie achter laten. In het menu vind je meer rubrieken en artikelen. Probeer het eens uit of neem gewoon een kijkje op de voorpagina. Daar vind je ook de andere podcasts van onder andere januari en december.