Almere Deze Week: ‘Vierde aanvraag lokale omroep ingediend’

Almere Deze Week: ‘Vierde aanvraag lokale omroep ingediend’

Foto van Sefanja Jongkind, oprichter van nieuwsplatform 1Almere

Op 26 oktober 2017 publiceert Omroep Flevoland het volgende artikel over mijn nieuwe initiatief. In 2017 startte ik namelijk met een nieuwsplatform voor de stad Almere. Het initiatief heet 1Almere en bestaat nog altijd.

”Stichting 1Almere heeft een aanvraag ingediend bij het Commissariaat voor de Media voor het verkrijgen van een uitzendlicentie. Het online nieuwsplatform dat vanaf januari 2018 van start gaat, doet hiermee officieel mee aan het verkrijgen van de licentie om lokale omroep van Almere te worden”.

Betrouwbare journalistiek

Initiatiefnemer Sefanja Jongkind: “1Almere staat voor betrouwbare en objectieve journalistiek voor de stad Almere. Tegelijk willen wij een bindende factor zijn binnen de stad waar iedereen deel van kan uitmaken. Dat betekent dat het voor iedere Almeerder mogelijk moet zijn om als vrijwilliger bij te dragen aan ons platform.
Ons doel is om Almeerders via diverse mediakanalen te informeren over nieuws, sport en recreatie, politiek, werk en inkomen, maatschappelijke kwesties, zorg en welzijn, kunst en cultuur en levensbeschouwing binnen de stad Almere.”

Bekijk het volledige artikel van Almere Deze Week op de website van ADW. Of beluister eens de podcast over de oprichting van 1Almere.